Chengdu China Tibet reizen - panda

Panda’s en Thai Chi

Chengdu China

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Chengdu
Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 155,- p.p. bij 2 personen

Chengdu is de stad van het symbool van China: de Panda. Daarnaast bliezen wij wat stoom af in één van de groene parken. Het is een prettige stad om een aantal dagen te verblijven en er is genoeg te doen. Het klimaat voelt er, ook in de winter, aangenaam aan. Net als in andere grote steden in China is er veel verkeer, maar in het het autovrije straatje van je hotel in de gezellige wijk waar je verblijft heb je dat gevoel niet.

We brengen je naar het Panda Breeding Centre waar je de tijd hebt om de reuzenpanda's te zien. In de ochtend zijn ze het meest actief. Rond het middaguur ben je weer terug bij je hotel waar je zelf invulling aan je tijd kunt geven. Ontdek rituelen en ceremonies van monniken in een theetempel of proef verschillende smaken in een houten theehuis met sierlijke potten. Optioneel bezoek je een echte Chinese opera, doe je een Chinese Sichuan kookworkshop of bezoek je de grootste boeddha ter wereld in Leshan.

Goed om te weten:
Indien je deze bouwsteen voor 29 juli 2014 hebt geboekt, kan de omschrijving hieronder afwijken. Bekijk je boeking voor de exacte inhoud.

Overnachten: 2 nachten in een sfeervol hofjeshotel
Excursie: bezoek aan het Panda Research Centre
Transport: bezoek aan het Panda Research Centre
Transport: geen
  • maaltijden: 2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner

  • overig: bezoek aan de opera (€ 41,- p.p.) en een kookworkshop (€ 31,- p.p.)

  • fooien

Chengdu China snackstreet

Lekker eten in Chengdu

Dag 1 – Chengdu China, aankomst

Bij aankomst op de luchthaven of het treinstation staat er iemand klaar die je naar je hotel in Chengdu brengt.

Ons sfeervolle courtyard hotel in Chengdu ligt in het centrum van de stad, in de gezellige straat Jinli Road. Het hotel is gebouwd in de Chinese stijl en kent een rustgevende binnenplaats. Ook de gebouwen in de straat zijn gebouwd in de stijl van de Ming en Qing dynastie. Ga een hapje eten in de straatjes rondom het hotel, waar het ’s avonds een gezellige drukte is. Je kijkt je ogen uit, er zijn namelijk ook veel Chinese toeristen en het is leuk om te zien waar ze allemaal foto’s van maken!

 

china tibet beleving pandaDag 2 – Bezoek aan de Panda’s

Wie aan Chengdu denkt, denkt vaak meteen aan de panda’s! En terecht. Deze aandoenlijke dieren staan symbool voor China. We plannen dan ook graag een bezoek voor je in, aan het Panda Research Centre. Dit doen we in de ochtend want de favoriete bezigheid van panda’s is slapen. Dat doen ze dan ook het grootste gedeelte van de dag. Maar juist in de ochtend zijn ze lekker actief waardoor je voldoende tijd hebt om ze te zien rennen, knuffelen en stoeien. Misschien maak je wel een lucky shot en zie je ze ongegeneerd tegen een bamboe-stok aanschurken. Aan het begin van de middag ben je weer terug in je hotel en kun je zelf op pad gaan. Wij bezochten het Peoples Park waar Chinezen zelf ook graag komen en elkaar uitdagen voor een potje Mahjong.

chengdu china mahjongDag 3 – Chengdu, vertrek

Ben je enthousiast geworden van deze mogelijkheden, dan raden we aan een nacht langer in Chengdu te blijven.

Lees meer in ons reisblog over panda’s in Chengdu en de ervaringen van één van onze reizigers in People’s Park.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Verblijf in een comfort accommodatie

Reissom: € ,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in 4-sterren hotel met ruime en sfeervolle kamers, transfer bij aankomst en retour vervoer naar Panda-centrum (incl. entree)

Wil je tijdens je China-rondreis net wat meer luxe? Kies dan voor onze comfort-optie. Dit authentiek opgezette hotel (met traditionele binnenplaats) heeft de echte oud-Chinese sfeer en is van alle gemakken voorzien. Zelfs een beetje meer dan dat. Naast de ruime en sfeervolle kamers, kun je namelijk even bijkomen in het wellness-centrum of je belevenissen van die dag bespreken in de gezellig ingerichte theekamer. ’s Avonds gingen wij er lekker op uit om in Chengdu zelf te eten, maar veel van onze reizigers vonden het diner in dit hotel ook erg goed.

 

Bezoek aan de Opera

Reissom: € ,- p.p.
Inbegrepen: entreekaartje voor de opera en vervoer

Naast een bezoek aan de Panda’s, kunnen we hier ook een bezoek voor je regelen aan een Sichuan Opera. Wat ons betreft is Chengdu hier de plek bij uitstek voor. In Chengdu ligt namelijk de bakermat voor deze kunstvorm. Geniet van de solozang, de verfijnde bewegingen van de acteurs, de meeslepende percussie en de grappige komedianten (zeker voor het Chinese publiek). Voeg daarbij de steeds wisselende maskers en gezichten, het vuurspuwen en gebruik van licht en je ziet dat je dit eigenlijk een keer moet hebben meegemaakt.

Kookles in Chengdu

Reissom: € ,- p.p.
Inbegrepen: kookles

Wil je kennis maken met de Chinese keuken? Volg dan een Sichuan kookworkshop. Onder leiding van de enthousiaste kokkin van het restaurant maak je in ongeveer drie uur een zestal heerlijke gerechten klaar. Het ene gerecht is flink pittig en had andere weer mild. Tussendoor kun je natuurlijk van de gerechten proeven.

Welke optie wil je aanvragen?

Panda’s en Thai Chi
Verblijf in een comfort accommodatie
Bezoek aan de Opera
Kookles in Chengdu
x