Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
   Tibet overnachten dakterras yak hotel

   Dakterras van je hotel in Lhasa

   Overnachten in Tibet

   Op een reis met Riksja Tibet slaap je zoveel mogelijk in sfeervolle accommodaties die passen bij de plaats waar je op dat moment bent. De kwaliteit van de hotels in Tibet is met de jaren enorm verbeterd. Met name in de grote steden als Lhasa, Shigatse en Gyantse slaap je in comfortabele hotels met eigen faciliteiten, vaak in Tibetaanse sfeer. We hebben deze accommodaties allemaal zelf bezocht en uitgekozen en vooral gelet op de juiste combinatie van ligging, vriendelijkheid en servicegerichtheid van het personeel, hygiëne en een goede prijs/kwaliteit verhouding.

   Hoe meer je off-the-road gaat, hoe primitiever je verblijf wordt. Hotels worden guesthouses en faciliteiten worden soms gedeeld. Houdt er rekening mee dat deze vorm van accommodatie eenvoudig is en bovendien koud kan zijn. Er is niet altijd warm water en ook de elektriciteit kan soms haperen. Maar; extra dekens zijn altijd aanwezig en ’s avonds warm je op bij een knapperend haardvuur. Dé sfeer die helemaal past bij een avontuurlijke tocht door de Himalaya.

   tibet view ebcacco

   Rombuk guesthouse: uitzicht op Everest

   Accommodatie Categorieën

   Riksja Tibet hanteert een ”rating” van 1 tot 5 voor accommodatie tijdens een reis of bouwsteen. Hieronder staan de voorbeelden en beschrijvingen. Over het algemeen vallen de accommodaties die we in de bouwstenen noemen in rating 3. Dit betekent een goed en comfortabel verblijf met douche en toilet zonder overbodige ‘luxe’, maar wel veel sfeer.

   Categorie 1. Heel eenvoudige overnachting
   Primitieve overnachting in een hut/tent met beperkte faciliteiten. Van deze vorm van accommodatie maak je in Tibet geen gebruik

   Categorie 2. Eenvoudige overnachting
   Simpel, maar redelijk comfortabel. Eigen eenvoudige kamer en je deelt het toilet en de (warme) douche met eventuele andere bezoekers. Bij het Everest Base Camp overnacht je in een eenvoudig guesthouse.

   tibet chengdu hotel

   courtyard hotel in Chengdu

   Categorie 3. Comfortabele overnachting
   Kamer met badkamer. Goed verzorgde accommodatie op een goede locatie. De meeste overnachtingsplaatsen van Riksja Tibet vallen in deze groep. Ze variëren van goede en gezellige hotels tot sfeervolle, zogenaamde ‘courtyard hotels’ (voornamelijk in China); Chinese stijl hotels rondom een hofje met planten, lampionnen en een vogelkooi. Deze vind je onder andere in Lijiang en Chengdu.

   Categorie 4. Zeer comfortabele overnachting
   Ruime kamer met stijl en extra faciliteiten en zorg voor comfort. In Tibet maken we geen gebruik van deze categorie accommodatie.