tibet lachende monniken

Overnachten in Tibet

Op een reis met Riksja Tibet slaap je zoveel mogelijk in sfeervolle accommodaties die passen bij de sfeer van de bestemming. De kwaliteit van de hotels in Tibet is met de jaren enorm verbeterd. Met name in de grote steden als Lhasa, Shigatse en Gyantse slaap je in comfortabele hotels met eigen faciliteiten, vaak in Tibetaanse sferen. We hebben deze accommodaties allemaal zelf bezocht en vooral gelet op de juiste combinatie van ligging, vriendelijkheid en servicegerichtheid van het personeel, hygiëne en een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Hoe meer je off-road gaat, hoe primitiever je verblijf wordt. Hotels worden guesthouses en faciliteiten worden soms gedeeld. Houd er rekening mee dat deze vorm van accommodatie eenvoudig is en bovendien koud kan zijn. Er is niet altijd warm water en ook de elektriciteit kan soms haperen. Maar; extra dekens zijn altijd aanwezig en ’s avonds warm je op bij een knapperend haardvuur. Een sfeer die helemaal past bij een avontuurlijke tocht door de Himalaya.

Rongbuk: uitzicht op de Everest

Accommodatie Categorieën

Riksja Tibet hanteert een ”rating” van 1 tot 5 voor accommodatie tijdens een reis of bouwsteen. Hieronder staan de voorbeelden en beschrijvingen. Over het algemeen vallen de accommodaties die we in de bouwstenen noemen in rating 3. Dit betekent een goed en comfortabel verblijf met douche en toilet zonder overbodige ‘luxe’, maar wel veel sfeer.

Categorie 1. Heel eenvoudige overnachting
Primitieve overnachting in een hut/tent met beperkte faciliteiten. Van deze vorm van accommodatie maak je in Tibet geen gebruik.

Categorie 2. Eenvoudige overnachting
Simpel, maar redelijk comfortabel. Eigen eenvoudige kamer en je deelt het toilet en de (warme) douche met eventuele andere bezoekers. Bij het uitzichtspunt bij Rongbuk overnacht je in een eenvoudig guesthouse.

Lhasa: St. Regis

Categorie 3. Comfortabele overnachting
Kamer met badkamer. Goed verzorgde accommodatie op een goede locatie. De meeste overnachtingsplaatsen van Riksja Tibet vallen in deze groep. Ze variëren van charmante en gezellige hotels tot sfeervolle hostels van alle gemakken voorzien.

Categorie 4. Zeer comfortabele overnachting
Ruime kamer met stijl en extra faciliteiten en zorg voor comfort. In Tibet maken we alleen in Lhasa gebuik van deze optie.

 

 

 

Heeft deze informatie je geholpen?

100,00% vond deze informatie nuttig (gebasseerd op 1 beoordelingen)

1 Star2 Stars
Laden...