Rondreizen Tibetjorien-himalaya

Kant en klaar of pas ze aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’.

Tibet is een verrassende combinatie van de heilige stad Lhasa, het Potala paleis van de spirituele leider Dalai Lama, kleurige gebedsvlaggen en de Mount Everest. Onze Tibet-rondreizen zijn individuele rondreizen die we hebben gecreëerd door korte reisprogramma’s, bouwstenen, met elkaar te verbinden. Het zijn combinaties die wij goed bij elkaar vinden passen. Wil je een handig overzicht van alle rondreizen? Bekijk dan onze kaartpagina. Reis je tijdens de zomermaanden, kerst of andere feestdagen dan kan er een toeslag gelden. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Tibet-specialisten Danny en Anouk helpen je graag verder.

 

Kies je favoriete Tibet rondreis
Iets veranderen? Laat het ons weten.
Vrijblijvend reisvoorstel aanvragen

China en Tibet

Reisschema: Peking – Xi’an – Lhasa – Samye – Gyangze – Shigatse – Zhongdian – Lijiang - Chengdu
Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Reissom: € 3245,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: dagelijks

Op deze reis begin je in Beijing en reis je via het Terracotta leger bij Xi’an naar de magische stad Lhasa in boeddhistisch Tibet. Je verblijft drie dagen in de stad en bent vrij, zodat je acclimatiseert aan de (3600 meter) hoogte. Daarna maak je een onvergetelijke tocht van drie dagen over de Tibetaanse hoogvlaktes.

Tussen de Himalayatoppen door, naar de oudste en meest indrukwekkende kloosters waar Tibetaanse monniken leven. Hier vind je je spirituele ik vanzelf (terug). Je slaapt vlakbij een Tibetaans klooster in Zhongdian en dan laat je de Himalayatoppen achter je en verblijf je enkele dagen in het sprookjesstadje Lijiang, waar het Naxi volk nog in klederdracht op het marktplein een praatje maakt, de stenen bruggetjes over de kanalen ’s avonds door rode lampionnen worden verlicht en waar de traditie voortleeft om aan weerszijden van de kanalen elkaar limericken toe te zingen.. Je eindigt je reis in de stad van de theehuizen: Chengdu.
verder lezen

Voeg deze rondreis toe aan je Tibet reisplan!

Naar het dak van de wereld…

Reisschema: Chengdu – Lhasa – Gyantse – Sakya – Rombuk – uitzichtpunt Mount Everest – Shigatse – Chengdu
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Reissom: €3095,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: dagelijks

Deze individuele reis brengt je naar het eigenzinnige midden van de Himalaya, ’t dak van de wereld. Je start in de Chinese stad Chengdu. Dan vlieg je naar Lhasa, het hart van Tibet. De geur van brandende wierook, het gemurmel van toegewijde monniken en de eindeloze gebedsrondes van pelgrims doen je meteen beseffen dat je in een andere wereld bent gestapt…

Per auto met chauffeur en gids reis je vervolgens langs azuurblauwe meren, verlaten kloosters, en stapels gebedsvlaggetjes die hoge passen markeren. Steden maken plaats voor kleine dorpjes en voor je strekt het Tibetaans plateau zich uit. Tussen de eeuwig aanwezige witte bergtoppen doemt de Mount Everest op. Je komt tijdens deze rondreis heel dichtbij; tot aan het uitzichtpunt bij Rombuk. De kou is al snel vergeten, wanneer je ’s avonds opwarmt bij het knapperende haardvuur en een dekentje extra om je heen slaat.
verder lezen
1
van
2

 

Tibet-rondreizen: algemene informatie

Wat is inbegrepen in onze Tibet-rondreizen?

– Je overnachtingen op basis van logies. Maaltijden (ontbijt, lunch en diner) zijn voor eigen rekening
– Het vervoer zoals beschreven in het van-dag-tot-dag-programma
– Genoemde excursies en georganiseerde bezoeken met gids. Zie de beschrijvingen.
– Alle benodigde permits
– Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is.

Wat is niet inbegrepen in onze Tibet-rondreizen?

– De vlucht van Nederland naar Tibet. We doen je graag een passend vluchtvoorstel bij je reis.
– Facultatieve excursies.
– Entrees

Rondreis Tibet aanpassen?

Het is mogelijk aanpassingen op bovenstaande rondreizen te maken. Misschien wil je liever een verlenging in een bepaalde plaats of een transfer aanvragen naar een andere plek. Er verschillende combinaties mogelijk en we adviseren je graag. Bel of mail ons even of geef dit aan als je het reisplan invult, we zullen dan een aangepaste prijsopgave doen.

x

Leuk, we hebben deze rondreis toegevoegd aan je reisplan!

Ben je al klaar om je wensen aan ons door te geven zodat wij een vrijblijvend reisvoorstel kunnen maken?

Nee, ik wil verder puzzelen