tibet team riksjaDe reisfanaten van Riksja Tibet

Riksja Tibet is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers, geboren uit het idee dat er te weinig flexibel reisaanbod is voor de avontuurlijke reiziger. Terwijl wij zelf rondreisden, wilden we graag de dingen zelf regelen en uitzoeken voor zover dat praktisch was. Maar de meer ingewikkelde excursies wilden we wel van tevoren regelen. En als we georganiseerd op reis gingen, dan wilden we graag zelf precies bepalen wat we gingen doen en in welke volgorde.

Riksja Tibet is net als de andere reissites van Riksja Travel vooral het resultaat van de reiservaringen van eigen mensen. We verkopen díe manier van reizen die we ook zelf het leukst vinden: een manier waarop je een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Omdat het hoofdzakelijk individuele reizen zijn kunnen we ook gebruik maken van kleinschalige, authentieke hotelletjes die passen bij het land. Verder vind je bij ons geen grote touringcars, maar reis je met eigen auto, vliegtuig, trein of soms met een minibus. Vrijheid is voor ons elementair en we organiseren daarom precies zoveel als de klant wenst. Daarbij doen we in de landen ook iets ‘terug’. Samen met onze reizigers sponsoren we diverse hulpprojecten. Wil je meer weten over onze duurzame manier van reizen, klik dan even door naar: duurzaam reizen.

Deze manier van reizen hebben wij samengebracht in korte programma’s van twee tot tien dagen die wij bouwstenen noemen. Met deze bouwstenen kun je zelf je eigen individuele reis samenstellen. Ook kun je een van onze rondreizen uitkiezen waarbij wij optimale combinaties hebben gemaakt van de verschillende bouwstenen. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

bea wie zijn wij tibetBea Pors

Reisspecialist Tibet

Een van de meest indrukwekkende reizen die ik ooit heb gemaakt, is zonder twijfel mijn reis door Tibet. De schitterende uitzichten onderweg (fotograferen in HD), de bedevaarders in Lhasa, de kleine dorpjes onderweg, de lieve bevolking en natuurlijk als kers op de taart; de Mount Everest. Absoluut een reis met alleen maar hoogtepunten! Op deze foto zie je mij tijdens een foto-stop onderweg naar het Mount Everest basecamp. De gids en chauffeur weten de beste plekjes voor de mooiste foto’s en stoppen ook regelmatig voor je zodat deze bijzondere reis kan worden vastgelegd. Wat mij ook nog steeds een bijzonder gevoel geeft, was het zien van de imposante sterrenhemel boven de Himalaya. Ook ’s nachts keek ik mijn ogen uit…Nog steeds pak ik regelmatig mijn fotoboek van deze reis erbij en dan denk ik vaak; “Wow ik ben er echt geweest!” Kortom; een reis die bijzonder veel indruk op me heeft gemaakt!

Verder: Reizen is een grote hobby maar daarnaast lees & schrijf ik graag, ben ik bezig met de vele foto’s die ik maak en heb gemaakt en ga ik er vaak gezellig op uit.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Family en Riksja Travel.