tibet kindjes

Reizen met een hart voor de wereld

Verantwoord reizen bij Riksja Travel vloeit voort uit wat wij belangrijk vinden; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Vrijheid om je reis in te steken zoals jij dat wilt en een bijdrage te leveren wanneer jij dat wilt. Echtheid, omdat we de wereld zien zoals die is en onze ogen niet sluiten voor de impact die onze reizen hebben op de natuur. En goed zijn voor mensen omdat we graag waar mogelijk ons steentje bij willen dragen om de wereld een beetje beter te maken. Dit doen wij door kleinschalige accommodaties en excursies in onze reizen op te nemen. Zodat jij als reiziger de lokale bevolking ontmoet, en zij jou. Om van elkaar te leren en thuis te komen met een verhaal, met het gevoel dat je een land echt hebt leren kennen. Daarbij leveren wij ook op kleinschalige manier een economische bijdrage.

De basis van Riksja’s kijk op duurzaam reizen werd gelegd door oprichter Marius. Lees op de Riksja Travel-website zijn verhaal.

Wil je meer weten over ons duurzaamheidsbeleid? Mail ons of bel naar +31 (0)71-579 01 01.

tibet duurzame samenwerkingLokale samenwerking

Op elke bestemming werken wij samen met een lokale agent die in het land woont, het land goed kent en een goede samenwerking, net als wij, belangrijk vindt. Wij geloven dat positieve ontmoetingen tussen mensen en culturen je reiservaring betekenis geven. Een ontmoeting met een gids die je meeneemt op safari, een chauffeur die je door de hectische steden rijdt of de local die je de kneepjes van de lokale keuken bijbrengt. Een goede relatie van onze lokale agent met deze locals staat voorop. Zodat zij plezier in hun werk hebben en hun familie kunnen onderhouden. Dat draagt volgens ons bij aan een positieve reiservaring. Wil je een aantal ervaringen van deze mensen lezen? Kijk dan op de website van Riksja Travel.

tibet verantwoord reizen milieuCO²-compensatie van je reis

Per 6 november 2016 compenseren we de volledige uitstoot van de reis die je bij ons boekt (vlucht en landarrangement). Uiteraard sluiten we onze ogen niet voor de impact van reizen op de aarde. De gemiddelde uitstoot van onze reizen bedraagt 2,4 ton CO² per persoon; behoorlijk veel als je bedenkt dat dit ongeveer een kwart is van wat een Nederlander gemiddeld per jaar uitstoot. Daarom compenseren wij de totale CO²-uitstoot van jouw reis. We werken hiervoor samen met de South Pole Group. Dit is een bedrijf dat op efficiënte manier duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden start en ondersteunt.

 

tibet wakibi verantwoord reizenMicrofinanciering via Wakibi

Wakibi verstrekt leningen aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. We ondersteunen Wakibi vanwege de kleinschalige benadering waarbij leningen voor 100% worden ingezet. Daarbij staan mensen centraal en maakt zelfs een kleine lening al echt verschil. Voor €25,- per boeking kun je zelf ook een lening verstrekken. Via de Riksja Community blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen ter plekke. Op de Riksja Travel website vertellen we meer over de achtergrond van Riksja & Wakibi.

 

tibet hulpproject duurzaam reizen

Stichting Soulventure

Op een groot aantal van onze bestemmingen ondersteunen wij lokale projecten via stichting Soulventure. We vinden het vanzelfsprekend om iets terug te doen voor de lokale bevolking van de landen waar we naartoe reizen. Je kunt bij boeking hier een bijdrage aan leveren door een donatie te doen van €12,-. Uiteraard respecteren we het ook als je charitatieve bijdragen en reizen gescheiden wilt houden.

 

tibet duurzame bouwstenenDuurzame bouwstenen

Op de meeste bestemmingen bieden we een of meerdere bouwstenen aan waar we bewust voor een duurzame insteek hebben gekozen. Bijvoorbeeld door ontmoetingen met de lokale bevolking wanneer je bij hen in een homestay verblijft of met hen tijdens een excursie op pad gaat. Maar ook voor de andere bouwstenen hebben we bewuste, verantwoorde, keuzes gemaakt zoals het vervoer per lokale bus.